måndag 7 november 2011

Budget-LS


Idag på landstingsstyrelsen har majoriteten klubbat igenom sin landstingsplan för de kommande åren. En plan som i mångt och mycket andas förvaltning, satsningar och framtidstro saknas. Tur då att oppositionen finns som med våra över 30 förslag bidrar till en förbättring av planen, om de bara hade köpt dem....
Nytt för i år var dock att de var villiga att diskutera våra förslag, och faktiskt köpte några av dem (kors i taket). Det kan väl visserligen bero på att denna gång fick de vårt förslag nästan 1 vecka innan LS.

Där majoriteten inte alls tog debatten var då vi frågade om vart alla miljoner som den extra skattehöjningen tagit vägen. I beslutet från i maj skulle dessa extra 110 miljoner gå till en satsning på kollektivtrafiken uppdelat på några år. Första året skulle 50 mkr användas, och resten skulle öronmärkas för satsningar inom kollektivtrafiken. Vad står då i den plan vi tog idag? 37 mkr kommer att användas under nästa år, inte 50. De resterande ca 70 mkr finns inte att finna i planen. Rättare sagt, de har tagit ett stickspår och försvunnit in en mörk tågtunnel utan adress.
Ett klart löftesbrott från fullmäktige i maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar