torsdag 27 maj 2010

Ett LS med ros o ris till majoriteten

Gårdagens Landstingsstyrelsemöte började bra men avslutades desto sämre. Först en rundvandring på nybygget innan själva mötet började. Sen besked om att Landstinget kommer att gå med ca 160 mkr i plusresultat detta år, lågt räknat. Med tanke på bokslutet för 2009 och kommande resultat för 2010 så blir man fundersam på majoritetens olika ställningstaganden. T.ex. varför höjdes patientavgifterna och egenavgifterna så chockartat, varför infördes ett etableringsstopp för familjecentralerna, varför köpte de inte vår satsning på medicinsk rehabilitering, varför gavs inte extra resurser till ungdomsmottagningarna?

Sen kom det positiva med gårdagens möte. Majoriteten köpte vårt yrkande om att istället för att upphandla professioner såsom naprapater så bör man upphandla metoder/behandlingar.

Resten av våra yrkanden och inlägg röstas som väntat ner av majoriteten. Vi fick t.ex. svar på vår skrivelse om att häva etableringsstoppet för familjecentralerna. Där hänvisar majoriteten till att fullmäktiges beslut går att häva genom att lämna budgetriktlinjer på en budgetberedning. Hallå där, nån ordning och respekt för demokratin måste väl ändå finnas!!!! Men Henriksson och gänget tycker väl att det är OK att gå in och ändra på fullmäktiges beslut lite som de vill, det var ju bara de själva som röstade för just det förslaget. Att de nu ändrat sig behöver väl inte fullmäktige få reda på eller? Kommunallagen är tydlig och det borde styrelsens ordförande veta om, kan han inte spelreglerna borde han sätta sig och läsa igenom dem, eller hellre lämna över till nån som kan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar