tisdag 11 maj 2010

Två interpellationer och en fråga

Inför Landstingsfullmäktige nästa vecka har jag sänt in två interpellationer och en fråga.
Den första interpellationen går till Ann Hellenborg (MP) om hur många hembesök som distriktsläkarna gjort sen 2007, och då inte de besök som gjorts på särskilda boenden. Bakgrunden till detta är att fram till 2007 fanns det en mobil doktor i Kalmar som fokuserade sitt arbete på besök i hemmen för de som av någon anledning inte hade möjlighet att ta sig till sin vårdcentral. Detta ville den rödgröna majoriteten ersätta med att ändra organisationen så att ordinarie distriktsläkare på vårdcentralerna skulle öka andelen av hembesök. Resultatet blev att andelen hembesök på särskilda boenden ökade, men inte ute i de "vanliga" hemmen.

Min andra interpellation är skriven tillsammans med Kerstin Edvinsson (M) och berör Unga Vuxna-mottagningen i Kalmar. Nja, rättare sagt varför mottagningen inte blivit av. I länet finns det 9 Unga Vuxna-mottagningar, men ingen i den största kommunen med flest ungdomar. Varför har inte den politiska majoriteten fört intensiva samtal med samma politiska majoritet i Kalmar kommun för att få till ett avtal. Svaret lär förhoppningsvis komma på tisdag. Vem som kommer att svara är fortfarande osäkert då ingen i den politiska majoriteten tar ansvar för just detta område.

Min fråga är ställd till Anders Henriksson och berör ambulansen i Mörbylånga. Jag hade en interpellation vid vårt förra fullmäktige i en liknande fråga, det rörde då varför Landstinget valt att inte upphandla ambulansen i Löttorp, Emmaboda och Torsås. Min fråga rör det faktum att ambulansen i Mörbylånga kommer att få ändrat uppdrag i och med att larmplanerna ändrats vilket innebär att de inte längre kommer att få köra till Färjestaden. Detta ska istället Kalmarambulansen ta hand om. Detta trots att Anders själv lovat att inga förändringar i uppdrag kommer att ske vid en ny upphandling. Mer om detta går att läsa i lokala tidningar såsom Barometern, Ölandsbladet och Östran. Det ska bli mycket intressant att höra vad han svarar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar