onsdag 4 november 2009

Va va det jag sa?

Jaha, då var landstingsstyrelsens budgetsammanträde till ända och visst blev det som jag misstänkte. Inte ett enda av våra yrkanden kunde de tänka sig att ens debattera. "Vi återkommer till fullmäktige då vi kostnadsberäknat era förslag" blev svaret. Annars kändes det som om Ann Hellenborg öppnade dörren för familjecentralsfrågan. Men då hon kom på vad hon sagt slängde hon igen den dörren via tystnad på mitt inlägg. Det är tragiskt att man inte ens kan tänka sig att gå med på att inte stänga dörrar för familjecentraler och hänvisa till ekonomin. Mmmm... låt gå för det då. Men då är de svaret skyldiga vad en familjecentralsetablering kostar landstinget extra. Det finns nämligen inte ett ord om detta i junibeslutet eller nu heller för den delen.
Eftersom vi inte fått fram några siffror på vilken extrakostnad som det innebär höftade vi till med 5oo ooo kr i vårt förslag. Det borde räcka till de 3-5 familjecentraler som är på diskussionsstadiet.

Lite kul var det att majoriteten skrivit fel i sin debattartikel om vårdgarantin. Långa köer och väntetider tillhör morgondagens sjukvård stod det i artikeln... Borde nog varit gårdagens istället om man tänker sig att förbättra vårdgarantin vilket var hela meningen i artikeln.
Ett tips till den som skrev debattartikeln, låt nån annan korrekturläsa den innan den går i tryck!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar