onsdag 20 maj 2009

Har du cancer? Sälj huset!

Ytterligare ett förslag som vänstermajoriteten presenterat, som de förresten verkade vara oerhört stolta över, var att man ska ta bort högkostnadsskyddet för slutenvården. Detta förslag berör en hel del inom den slutna psykiatrin, men också ganska många svårt sjuka. Dessa svårt kanske cancersjuka som legat inne mer än 60 dagar har tidigare haft ett högkostnadsskydd, det vill man nu ta bort. Så för att klara sjukvård, mediciner, hus och hem, uppmanas dessa patienter att ta lån, sälj bilen eller huset. Detta i ett rött landsting? Jag har för mig att det är just de röda som anklagar oss moderater för att slå på de svaga. Vad kallar de då detta?

1 kommentar:

  1. Tack för detta klarläggande. Om det är som du säger, så är det fullständigt korkat, ett rikt land som Sverige måste ha en lägsta standard för sin befolkning, detta innebär en sjukvård som är lika för alla, samma kvalitet och nivå, detta oavsett inkomst. Att vi måste spara det vet vi alla, men gör inte det på bekostnad av de svaga i samhället, om vi inte klarar av att ta hand om våra äldre, sjuka och barn så är det inte mycket att sträva efter.

    Personligen har jag en grundtanke, och att det är att alla kan få tjäna hur mycket pengar som helst, det gör mig ingenting, men vi måste ha en lägsta bas, och det gäller mat, boende och sjukvård. Först se till att vår befolkning har basnödvändigheterna, sedan kan dom få tjäna hur mycket som helst, utan en grundmoral och empati så är det inte mycket att sträva efter.

    Ciao Lars

    SvaraRadera