onsdag 17 juni 2009

Yes! Moderaterna över 30%

Idag presenterades SCB´s partisympatiundersökning nerbruten till valkretsnivå. Det är glädjande att se att Moderaterna fortfarande klättrar i dessa undersökningar och att Socialdemokraterna minskar.

Moderaterna hamnar idag på 30,7%
Centern på 7,3%
Folkpartiet på 5,3%
Kristdemokraterna på 2,7%

Samtidigt som jag gläds åt våra siffror är jag bekymrad för mina Allianskompisars skull. Det är dock alltid skönt att se att Socialdemokraterna minskar. De var oerhört stolta ett tag då de låg på 55%, men är nu nere på 42%. Helt rätt håll! Hade undersökningen också kommit efter vår avgiftshöjardebatt i Landstinget borde de varit nere på under 30%-strecket!

Nedan följer ett utdrag från SCB´s undersökning.

Ökningen för Moderaterna från ca 22 procent i november 2008 till ca 31 procent i maj 2009 är statistiskt säkerställd. Det är även minskningen för Socialdemokraterna från ca 55 procent till ca 42 procent. Övriga skillnader jämfört med november 2008 ligger inom felmarginalerna. Jämfört med maj 2008 konstateras en statistiskt säkerställd ökning för Moderaterna och en statistiskt säkerställd minskning förSocialdemokraterna.

1 kommentar:

  1. Tack för din omtanke om oss Allianskompisar. Jag vill dock uppmärksamma alla läsare på att SCB:s siffror för länet grundar sig på 150 länsbor. Det ska jämföras med EU-valet, som gjordes för bara en dryg vecka sedan. Då var det 61313 länsbor som röstade. Och då fick Kristdemokraterna 6,2 %. Det är ett mer tillförlitligt resultat, även om inte ens ett EU-val kan jämföras rakt över.

    SvaraRadera